Heel veel beestjes helpen jou om ziekten en plagen uit je tuin te houden. Wil je weten wat deze beestjes boven of onder grond voor jou kunnen betekenen?

Heel veel beestjes helpen jou om ziekten en plagen uit je tuin te houden. Wil je weten wat deze beestjes boven of onder grond voor jou kunnen betekenen?

Een paar algemene tips waardoor deze beestjes zich welkom voelen in je tuin:

  • Zorg voor voldoende variatie aan planten in je tuin, bijvoorbeeld bloeiende bloemen en besdragende struiken. Zo hebben de beestjes keuze in voedselbronnen en schuilmogelijkheden. Hoe meer verschillende planten, hoe meer verschillende beestjes en hoe beter het evenwicht in je tuin zal zijn.
  • Verder moet je deze beestjes koesteren in plaats van ze te bestrijden. Ze zullen je verwonderen wat ze allemaal aan goeds doen in je tuin.
  • Als je een plaag ziet – bijvoorbeeld bladluizen – wacht dan even af. Je zult merken dat het lieveheersbeestje en haar larven komen om deze bladluizen te eten. Zo helpen de nuttige tuinhulpjes jou in je tuin.
  • Als je toch een plaag moet aanpakken, dan zijn er ook veel natuurlijke bestrijders beschikbaar in het tuincentrum. Informeer ernaar bij een winkel in je buurt.

Minstens een kwart van de biodiversiteit op aarde leeft in de grond. Wil je meer weten over een gezonde bodem, welke beestjes daarin leven en hoe dat kan helpen tegen klimaatverandering? Klik dan hier.

ZO INSPIREER JIJ ANDEREN

Met het Velt-tuinbordje – speciaal getekend door cartoonist Canary Pete – toon je aan buren, vrienden en voorbijgangers dat jij tuiniert met respect voor de natuur en dat deze nuttige diertjes welkom zijn bij jou. Bovendien steun je met dit tuinbordje onze campagne ‘Doe het zonder’, die iedereen ervan wil overtuigen dat natuurlijk tuinieren een eitje is.

Geef het tuinbordje een zichtbare plaats in je tuin, hang het aan je gevel of zet het voor je raam. Zo inspireer je anderen om al wat leeft welkom te heten!

Bestel je tuinbordje via www.velt.nu/winkel

Het Groene Klimaatplein is een initiatief van Tuinbranche Nederland | Privacy statement

Tuinbranche Nederland